Autovakantie gadget tip: de Xiaomi luchtcompressor - Dutch-Tech Magazine

2022-05-14 04:26:47 By : Ms. Helen Ying

De vakantieperiode staat weer voor de deur en veel mensen grijpen deze periode aan om lekker met de auto op vakantie te gaan. En juist daarom willen wij automobilisten in dit artikel tippen op een onwijs leuke gadget; de elektrische luchtpomp van Xiaomi. In dit artikel alles wat je over deze toffe gadget moet weten.

Wat is de Xiaomi luchtcompressor? Iedere automobilist kent het wel; banden die niet goed op spanning staan. Vervelend, want niet alleen slijten je banden sneller – je verbruikt ook nog eens meer brandstof. En met de huidige benzineprijzen kan dat toch nog een duur grapje worden. Nog een ander nadeel is je verzekering. Want zijn je banden qua spanning echt niet goed op orde (lees: in slechte staat) en krijg of veroorzaak je een ongeval? Dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat je autoverzekering de schade niet vergoedt. Belangrijk dus om ook regelmatig naar de bandenspanning te kijken. Nu kun je een aantal keer per jaar naar de pomp rijden om daar een euro in de luchtpomp te gooien, maar nog makkelijker is de luchtcompressor van Xiaomi.

Dit is een handig en compact apparaat (lijkt wel op een dikke eerste generatie iPod) dat in de praktijk een draagbare compressor is. Je kunt er je banden dus mee oppompen. Handig right? Dachten wij ook. En het mooie is dat je er niet alleen autobanden mee op kunt pompen, maar ook fietsbanden, motorbanden, brommerbanden en ballen.

Specificaties van de Xiaomi luchtcompressor Heel spannend is het allemaal niet, maar wel handig om even uit te leggen hoe de compressor werkt. Er zitten namelijk voorgeprogrammeerde instellingen op, zodat je banden en ballen precies op de juiste spanning (in Europa: bar) kunt krijgen. Haal je het slangetje van het apparaat, dan plug je ‘m aan de band (of bal), geef je de spanning aan en klaar ben je. Zodra de spanning is bereikt, stopt de compressor met pompen. Je hoeft er dus niet bij te staan.

De luchtcompressor heeft een interne accu (2000mAh). Dit maakt ‘m best light weight. Nadeel ervan is wel dat je niet onwijs veel banden op kunt pompen. Wij hebben ‘m getest en we kwamen niet verder dan tweemaal oppompen van een autoband. En daarbij komt het volgende nadeel; hij doet het pas weer als ‘ie weer helemaal vol geladen is – en dit kan een uur of 3 duren. Tot slot; er zit een handig ledje op, zodat je altijd licht hebt in de avonden en nachten. Meer weten? Google eens naar draagbare lucht compressors. Naast Xiaomi zijn er tal van andere merken op de markt die soortgelijke producten aanbieden. En heb jij een beter merk gevonden? Tip ‘m dan ook zeker in de comments.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.