Russell sneert subtiel naar Red Bull: "Als je niet finisht pak je geen punten" | GPToday.net

2022-05-14 04:30:45 By : Ms. Rita Lee

Regerend constructeurskampioen Mercedes is niet bepaald sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. De resultaten vallen vooralsnog tegen maar in Australië ging het alweer wat beter. Coureurs George Russell en Lewis Hamilton reden een redelijke race en kwamen uiteindelijk als derde en vierde over de streep.

Russell pakte zijn eerste podiumplaats in dienst van Mercedes en de vreugde was toch wel redelijk groot. De jonge Brit was ook al redelijk snel tijdens de kwalificatie en was sneller dan zijn teamgenoot Hamilton. Ook de zevenvoudig wereldkampioen kwam beter voor de dag dan tijdens de vorige race in Saoedi-Arabië. Door de problemen bij Verstappen staat Russell zelfs tweede in de tussenstand.

Na afloop van de race in Melbourne was de Brit dan ook een tevreden man. Hij was vooral blij met het harde werk van zijn team. Voor de microfoon van zijn landgenoten van Sky Sports deelde hij ook een subtiele sneer uit naar Red Bull Racing: "Ik moet iedereen in Brixworth en Brackley alle complimenten geven. Hoe snel je auto ook is, als je de finish niet haalt dan kan je natuurlijk ook geen punten pakken."

Een overwinning lijkt voorlopig nog een brug te ver voor Mercedes en Russell. Maar de succesvol verlopen editie van de Australische Grand Prix stelt Russell tevreden. "We kunnen enorm trots zijn op het werk dat we hebben verricht. We geloven dat we er uiteindelijk weer zullen staan maar we krijgen dat natuurlijk niet zomaar binnen een dag voor elkaar. Het zal een aantal wedstrijden duren voordat we het gat hebben dichtgereden."

Tis maar wat je subtiel vindt.... Ik vind George sinds ie weet dat ie Mercedes coureur zou worden een behoorlijk stuk irritanter en arroganter als toen ie nog voor Williams reed. Dat verpak ik ook niet subtiel, ik constateer een feit. Zal wel besmettelijk zijn zodra je in een auto stapt met een s... [Lees verder]

Voorafgaand het Grand Prix-weekend in Miami ging het onder de coureurs vooral om één punt van de wedstr...

Het team van Ferrari is momenteel in een stevig duel verwikkeld met concurrent Red Bull Racing. De twee renstallen zi...

Mick Schumacher leek afgelopen weekend op weg naar een bijzonder resultaat. De Duitse Haas-coureur was op weg naar zi...

Charles Leclerc mocht enkele weken geleden plaatsnemen in de cockpit van een zeer bijzondere Ferrari. De Monegaskisch...

George Russell is momenteel bezig met een aardige eerste seizoen in dienst van het team van Mercedes. De Britse coure...

Er wordt wat af gesneerd...

Russell is een Snerende Snaak

Snerende bonensnaak. (gelet op zijn postuur…)

Tis maar wat je subtiel vindt.... Ik vind George sinds ie weet dat ie Mercedes coureur zou worden een behoorlijk stuk irritanter en arroganter als toen ie nog voor Williams reed. Dat verpak ik ook niet subtiel, ik constateer een feit. Zal wel besmettelijk zijn zodra je in een auto stapt met een sterretje op de neus/gril. šŸ˜ŽšŸ˜‰

"Ik vind George sinds ie weet dat ie Mercedes coureur zou worden een behoorlijk stuk irritanter en arroganter als toen ie nog voor Williams reed." Dat verpak ik ook niet subtiel, ik constateer een feit. Je begint je zin met "ik vind" en op het eind zeg je dat je een feit constateert. Het is nog steeds jouw eigen mening en geen feit.

Helemaal een feit, ik zie ook duidelijk een andere coureur sinds hij weet dat hij Mercedes coureur is.

Het feit dat iemand iets vindt is toch een feit? Dus feitelijk vind ik niet dat wanneer @Beemerdude iets vind, dit niet als een feit gevonden kan worden. Hij vindt iets van George en vindt het feit dat hij dit vind een feit. Tenminste, dat zijn de feiten die ik zo kan vinden. ;-)

@hij dit vindt; kon ff die laatste t niet vinden...

Ben het volkomen met je eens. Russel kwam symphatiek over, maar sinds eind vorig jaar is hij dat al wat minder, ik denk ook dat hij enigszins gefrustreerd is, want denk je eens in, jaar na jaar zit je bij het ‘kneusje’ van dat moment op de reservebank voor het beste team uit de F1 … en dan is het eindelijk zo ver, en dan zit dat beste team er helemaal naast met hun nieuw concept. Dat zal best frustrerend zijn

Het is feitelijk een mening die ik wel deel. Ben bijna al zover dat Russell wat mij betreft beide ellen kwijtraakt…

Ik vind dat ook een feit. Feitelijk is dat slechts mijn mening, vind ik.

Op het moment dat iemand grammatica en zinsopbouw een reden vindt te reageren denk ik dat je jezelf moet afvragen of je niet een verschrikkelijk kut leven hebt? Geef je mening en verzand niet in futiliteiten. Niet mee eens; prima. Maar dit slakken en zout gehalte krijg ik kriebels van.

t is wel een echte Brit, maar vind m verder wel ok en een verfrissing tov Bottas.

Was bij bottas niet het geval

Ik ben het daar eigenlijk wel mee eens. Russell is eigenlijk een soort wolf in schaapskleren. Hij ziet eruit als de ideale schoonzoon, maar inmiddels laat hij steeds meer zijn ware aard zien. En die is niet bijster positief of sympathiek. Ik denk dat die andere Wolff bij Mercedes hier zijn handen nog vol aan krijgt mocht er ooit sprake zijn van strijd tussen Hamilton en Russell.

@Beemerdude De commentaar was gericht op je woordkeuze (vocabulaire), niet op je grammatica, spelling of zinsbouw. Die trouwens ook abominabel slecht zijn ;-). Maar ik geef je gelijk. We hoeven hier niet te zeuren over foutieve schrijfsels. Je werd prima begrepen, en daar moet iedereen maar mee toekomen hier.

Helemaal eens @Beemerdude, vanaf het moment dat dit duidelijk werd is het Wolff jr qua gedrag. @Patrace slaat de spijker op zijn kop. Ik kan dan ook niet wachten op de eerste aanvaring tussen Lewis en George.

beemerdude, mwah ik vind het best wel meevallen die arrogantie, hij is alleen wat meer uitgesproken dan zijn tijd bij williams. een beetje het zelfde als max maar dan wat milder. max was in zijn toro rosso tijd ook een schaapje.

Ach Russell toch, jij weet toch ook wel dat een snelle auto betrouwbaar naken makkelijker is dan een betrouwbare auto snel? De ziekepoot is gewoon jaloers op de snelle wagens, hij heeft er immers geen. In ieder geval voorlopig nog niet…

Tuurlijk geeft ie het toetsenbord de schuld! ; )

Staat er een ster op je toetsenbord?

Door z'n toetsenbord zit er nu wel een ster in z'n scherm.

Beter een ster in je scherm, dan een scherm in je... Naja, laat maar.

Als RB de bandenslijtage heeft opgelost en gewicht van de auto haalt gaan ze ook weer tijd winnen. Met andere woorden, de rest zit ook niet stil. Denk dat je dit niet binnen een paar races oplost.

De oudste wijsheid in de Formule 1: To finish first first you have to finish!

En vergeet de fat lady niet!

you have to make the fat lady finish first?

Misschien weet Shirma Rouse het antwoord @Mwht…

Beetje flauw om Russell te bashen. Hij is tenslotte een ervaringsdeskundige. Hij crasht zelfs nog achter de safety car, dus hij weet wel waar hij het over heeft

Er zijn er zelfs een paar die crashen tijdens de in-lap naar de grid... dus ze hebben de ervaring van Russell niet nodig.

D07 weer lekker op de tenen getrapt?

Uitdelen en incasseren, zo werkt dat. Als iemand probeert een coureur te bashen met een crash in het verleden, moet je ook kunnen incasseren als de ander een crash van zijn lieveling weer aanhaalt.

d07 doelde natuurlijk op Alonso! ; )

In de W serie heb ik wel een paar lievelingen. Bij de F1 heren heb ik dat niet echt, d07.

Max heeft rus nog proberen na te doen door pirouette te maken achter een sc. Sorry, maar die van rus vond ik mooier

Hij voelt zich al helemaal thuis zo te lezen.

Deze gast vertoont teveel ster allures! Hoe meer hij praat hoe dommer hij klinkt!

Hetzelfde met heul veul forumleden hierzo.

"Hoe snel je auto ook is, als je de finish niet haalt dan kan je natuurlijk ook geen punten pakken." --- Een simpele tweeledige voorwaarde. 1 Je moet de eindmeet halen. 2 Je moet het binnen de top 10 doen. De rest is een hanengevecht om aan die voorwaarde te kunnen voldoen.

cruijffiaans die george.Als je niet schiet ken je niet scoren. Verder geen woord aan gelogen. Arrogant of niet. Het is feitelijk correct.

Voor diegene die het interesseert, Italiaanse tech journalist Diego Catalano heeft een stuk geschreven waarin hij zijn mening geeft mbt de problemen bij Red Bull. Heb het even vertaald, wel een aardig lapje, dus als je vanavond niets te doen hebt ;) F1 - Zo’n slechte start van Red Bull en Alpha Tauri had niemand verwacht. Een van de zekerheden waarop het team uit Milton Keynes – en het zuster team uit Faenza – in 2021 op kon bouwen was de betrouwbaarheid. De RB16B heeft weinig tegenslagen gehad. In het geval van Max Verstappen waren de nul scores geen technische mankementen, maar ontstaan door ongelukken of "externe" problemen: Baku , Silverstone en Monza waren races waarin de Nederlander geen punten heeft gescoord. Nu, na slechts drie races, is de balans op het gebied van betrouwbaarheid rampzalig en neigt naar dramatisch. Van de twee teams uitgerust met de RBPT -krachtbronnen , waren er slechts 7 van de 12 potentiële finishes, dat is ongeveer 58% van het totaal. Het was de AlphaTauri die het bal van motorstoringen opende. Tijdens de GP van Bahrein vloog de AT03 van Pierre Gasly in brand, veroorzaakt door een probleem met het batterijpakket. Een onderdeel gerelateerd aan de turbo-hybride motor, waardoor de zorgen over de door de FIA standaard onderdelen toenamen. Het volgende slachtoffer was Yuki Tsunoda, die na een hydraulisch probleem de race op Djeddah op de televisie kon bekijken. Bij Red Bull lijkt de situatie, voor zover mogelijk, nog erger. Vooral ook omdat bij elke uitvalbeurt het gat met Leclerc groter wordt. De nachtmerrie begon in Bahrain waar zowel Max als Checo de finish niet haalden, de problemen daar werden gezocht in het gecompliceerde pomp en druksysteem van de het brandstofmengsel van de RBPT motor. De vermoedens rijzen dat Red Bull problemen heeft met de nieuwe E-10 brandstof. In de laatste fase van de Sakhir GP ontstond er er een vacuüm waardoor het systeem geen brandstof kon aanzuigen om de RBPT krachtbron te voeden. . In principe trad het cavitatie-effect op dat bestaat uit de vorming van dampzones in een vloeistof die vervolgens imploderen . Dit gebeurt wanneer brandstofresten worden terecht komen op de wanden van bijna lege containers. De resterende hoeveelheid mengsel stijgt in temperatuur omdat het wordt uitgedund door de krachten die optreden wanneer de auto op de baan rijdt. Naarmate de temperatuur toeneemt, wordt het verdampingspunt bereikt dat een dampblok in de pomp waardoor een plotselinge, en in het geval van Bahrein , een fatale drukverlaging ontstaat. Waardoor de pomp de vloeistof niet kon aanzuigen die ondertussen van toestand veranderde. Dit wijst direct in de richting van de nieuwe E10 -brandstoffen die werken bij hogere bedrijfstemperatuur. Met als gevolg een ander cavitatiepunt, dat het team uit Milton Keynes verraste. Deze lijken opgelost omdat ze bij zowel RB als AT niet meer gezien zijn. De vreugde was van korte duur, het ene probleem leek verholpen en het andere diende zich aan. De problemen waarmee Verstappen te maken had in Melbourne lijken wederom gerelateerd aan het brandstofsysteem, deze keer echter lijkt de oorzaak niet in de tank maar daarbuiten te liggen, met name de zuig, druk en brandstoftoevoerpompen Het probleem lijkt deze keer in de toevoer regio te liggen, maar er is een grondige analyse nodig om dat vast te stellen. Dit zijn onderdelen die buiten de V6 motor liggen maar wel essentieel zijn voor een goede werking. Wat is er veranderd aan de anders zou sterke en betrouwbare Honda motor? Wederom wijst het bewijs richting de nieuwe E-10 brandstof. Misschien wordt de RBPT motor te zwaar belast in een poging de strijd te kunnen blijven aangaan met het Superfast motorconcept uit Maranello. Marko gaf zelf ook aan dat er behoorlijk wat PK’s verloren zijn gegaan met de nieuwe brandstof en dat het moeite gaat kosten om die terug te winnen. Het is wel duidelijk dat de nieuwe E-10 brandstof het veld door elkaar heeft geschud en er problemen zijn bij de motoren bouwers, de vermoedens zijn dat sommige onderdelen gemaakt van bepaalde materialen zwaar te lijden hebben bij deze nieuwe brandstof en bij bepaalde temperaturen simpelweg de geest geven. Er zou nog een reden kunnen wat problemen bij Red Bull veroorzaakt, de nieuwe regelgeving was een uitdaging voor een genie zoals Newey, hij heeft zich duidelijk niet ingehouden. De RB18 is ver van een conventionele auto, zelfs een leek ziet dat de wagen vol zit met met ingenieuze ideeën en extreme oplossingen die compromissen vereisen om te worden gerealiseerd. De plaatsing van de verschillende onderdelen werd hierdoor een lastige puzzel, maar wel noodzakelijk om de Sakura krachtbron optimaal te laten functioneren. Deze compromissen kunnen een keerzijde hebben, de creaties van Newey hebben de neiging nogal fragiel en kwetsbaar te zijn. Er is nog een ander risico dat Red Bull neemt: de RB18 heeft overgewicht . Naar schatting overschrijdt het de door de technische voorschriften vastgestelde minimum gewicht met ongeveer tien kilo. De wagen moet op dieet ook om haar een betere balans te geven en het veranderen van richting soepeler te maken, maar ook de koelsystemen staan op de lijst van afslanken. Aan het updatepakket dat op dit moment voor Imola is gepland, kleeft een risico, het verliezen van gewicht door te knibbelen aan diverse onderdelen kan de wagen en deze onderdelen nog kwetsbaarder maken, een kwetsbaarheid die ze tot nu toe al 36 punten kostte. Honda is na de aankondiging de F1 te zullen verlaten, gedeeltelijk op haar schreden terug gekeerd, in de vorm van ondersteuning van de RBPT motoren afdeling tot en met 2025. Maar dit lijkt meer een transitie ondersteuning dan ontwikkelingsondersteuning. Maar het lijkt duidelijk dat Honda haar intellectuele eigendommen toch ook beveiligt tegen de eventuele toetreding van Volkswagen, door velen gezien als de ideale nieuwe partner van Red Bull. Daardoor kan een niet volledig transparante situatie ontstaan tussen Sakura en Milton Keynes die de ontwikkeling van de PU zou kunnen remmen. De technische regelementen staan toe onderdelen te verbeteren/vervangen mbt de betrouwbaarheid en daarom lijken sommige problemen wel op te lossen, maar hoe en welke? De batterijen, waterpomp, brandstofpomp en in Australië externe leidingen gaven drie races op rij een zorgelijk beeld. Gaat Red Bull dispensatie aanvragen voor al deze onderdelen? Ik zie de FIA en de andere teams daar moeilijk mee akkoord gaan. De woorden van Marko waren dat Red Bull meer dan 50 engineers van Mercedes heeft losgeweekt, of dat Mercedes zwakker heeft gemaakt weten we pas als en of de W13 haar volledig potentieel toont. In welke mate de ex MB engineers al meewerken of denken is speculeren, maar 1 ding is duidelijk, Red Bull heeft problemen. De strijd vorig jaar tot de laatste meter heeft veel tijd en energie gekost, Red Bull leek buiten adem aan het seizoen te beginnen, in tegenstelling tot een Ferrari die in alle rust zonder druk aan het 2022 project gewerkt hebben. Maranello zette een sterke F1-75 op de grid, zonder noemenswaardige zwakheden, maar ook een sterke betrouwbare basis om op door te ontwikkelen, een ontwikkeling die bij Red Bull lijkt te stagneren door hierboven genoemde zaken. Het gaat wat ver om te zeggen dat het kampioenschap voorbij is, maar op dit moment wacht de Ferrari op niemand en Red Bull zal moeten reageren om Leclerc niet aan de horizon te zien verdwijnen.

Ik dacht dat ik het nog net voor het eten kon lezen.... niet dus, wel was m'n prakske kouw. Nou ja, hoef ik in ieder geval niet te blazen.

Bedankt voor de vertaling van de visie van de Italiaanse journalist @Monza. Zou graag het (eerlijke) commentaar van Horner hierop horen, maar dat is uiteraard een utopie…

Mooi verhaal. Zouden ze toch een mercedes mol aangetrokken hebben?

Dus als ik het goed begrijp, als George dit roept is hij irritant en als Max dit zegt heeft hij gelijk....mmmm.

Dat is het hanengevecht van diegenen die niet mogen meespelen op het circuit.

Bovendien reageert hij gewoon op wat Horner zegt.

En als jij het zegt is het grappig en (dit keer) niet ordinair @Ouw…

Nou Larry, je kunt me toch niet betichten van ordinaire posts toch? En als ik weleens wat ordinair ben, dan is dat per ongeluk.

Was de autocorrect @Ouw, ik had “apart” getypt…

Dat is nogal logische ;-)

Als Horner zulke dingen zegt en Russell zegt daar iets over is het toch gewoon actie reactie. En het is feitelijk nog waar ook wat hij zegt. De waarheid doet misschien pijn maar hij heeft gewoon gelijk. Einde discussie.

zo is het, ik vind ook dat George gelijk heeft. Einde discussie, genoeg, klaar nu, basta...

Ik vind Russell nog lelijker dan Verstappen. Einde discussie.

@larry P Top 5 lelijkste rijders 1. Latifi 2.Stroll 3. Verstappen 4. Russell 5. Stroll Zo…..!!!!!!!!

netjes van je Felipe dat je Lauda uit dit lijstje laat! ; )

Helaas en jammer @Felipe, de discussie was al gesloten…

Zou er iemand zijn die het niet snapt, dat je eerst moet finishen?

Felippe, doe niet zo lelijk man

Wat een artikel weer dat weet het kleinste kind toch dat als je niet finisht er ook geen punten zijn. Maar ik zie Red Bull toch eerder zijn problemen oplossen dan Mercedes en dan mogen ze daar blij zijn met plek 4,5 of 6

Die stemmingmakerij altijd. Russell sneert niet, maar vertelt gewoon de waarheid. Daarbij weet Red Bull dit ook wel.

krijg soms het idee dat deze stukjesschrijver per reactie word betaald. uitlokking is reactie,....

Lekker man, Nog niks vergeleken met de sneren van Marko en Horner naar de kwakkelende Mercedes. Wie de bal kaatst… Karma, zullen velen zeggen.

Russell heeft aandelen 'open deur' gekocht en doet een Muskje.

Ligt het aan mij of is Russel sinds hij weet dat hij voor Mercedes gaat rijden een stuk onvriendelijker geworden? Eerst hoorde ik nog wel wat respect en nederigheid, dat is nu voorbij. Daarnaast spreekt hij wel de waarheid natuurlijk, maar dat weet mijn dochter van 8 ook nog wel.

Circuit de Catalunya - Wintertest

Bahrain International Circuit - Wintertest

Op GPToday.net vind je dagelijks het laatste F1-nieuws en natuurlijk alles over Max Verstappen. Wij zijn online de grootste F1 community en met de grootste fans kun je dagelijks reageren op al het nieuws over Max Verstappen en Red Bull Racing.

Op de F1-kalender van 2020 staan 22 races die je allemaal kunt vinden in het overzicht, zoals wanneer en hoe laat de Grand Prix verreden wordt. Tevens hebben we ook een aparte F1-Test kalender.

Altijd direct op de hoogte van het laatste Max Verstappen en formule 1 nieuws van GPtoday? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets.