Tanken aan de pomp dit weekend nog duurder | Geld | Telegraaf.nl

2022-06-10 21:52:43 By : Mr. Aaron Liu

EINDHOVEN (ANP) - Tanken aan de pomp in Nederland wordt dit weekend nog duurder. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers zal de adviesprijs voor een liter Euro95 (E10) met 0,2 cent oplopen tot een record van 2,178 euro.

Diesel wordt zelfs 0,4 cent duurder. Met een literpijs van 1,869 euro gaat het hier eveneens om het hoogste niveau ooit.

De prijzen aan de pomp lopen al langer flink op. Dat komt onder meer door de spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne en de grote vraag naar brandstof die wordt veroorzaakt door het economisch herstel uit de coronacrisis.

Daarbij speelt mee dat de grote olieproducerende landen van oliekartel OPEC en bondgenoot Rusland ervoor blijven passen om de oliekraan flink extra open te zetten.

UnitedConsumers houdt al sinds november 2000 de ontwikkeling van de prijzen aan de pomp in de gaten. De laagste adviesprijs voor Euro95 werd gemeten op 13 december 2001. Toen ging het om 1,049 euro per liter.

Pomphouders kunnen wel afwijken van de adviesprijzen van de grote olieproducenten. Automobilisten zijn doorgaans het duurst uit bij tankstations langs de snelweg. Volgens prijsvergelijker brandstof-zoeker.nl is het bij het bij diverse goedkope pompen momenteel nog steeds mogelijk om Euro95 voor minder dan 1,90 euro per liter te tanken.

Wanneer komen het kabinet en de ECB in actie om huishoudens uit de brand te helpen? Luister naar een nieuwe podcast Kwestie van Centen met Martin Visser:

Elke week wat u moet weten over personal finance.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

In deze entertainmentupdate bespreken bespreken Wilson Boldewijn en verslaggever Jordi Versteegden onder andere hoe het nu gaat met Jaimie Vaes, de ex van Lil Kleine. Begin dit jaar werd de rapper opgepakt vanwege de vermeende mishandeling van zijn vriendin. Op dit moment mag hij het onderzoek in vr...

Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdag gereageerd op uitspraken van Ruud Gullit. De voormalig assistent-trainer van Oranje zei deze week dat ‘donkere spelers’ bij de KNVB alleen assistent kunnen zijn en nooit een training mogen geven.

BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft wat tijd over van haar spreektijd. Deze spreektijd vult ze dan nog met een leuk feitje. Dit zorgt voor ongemakkelijkheid in de Kamer.

Een bestuurder op de Brusselse ring denkt slim te zijn om een file op asociale wijze te ontwijken. Zijn plan loopt echter niet zoals gepland. Ook iets gefilmd op de weg? Mail het naar verkeer@telegraaf.nl.

De kans dat de Nederlandse economie in een recessie terechtkomt stijgt. Volgens economen van ABN Amro is er momenteel veel sprake van tegenwind door de hoge inflatie, de oplopende rentes en de lockdowns in China. Rabobank-economen houden rekening met een milde economische recessie later dit jaar.

U wist het allang, maar nu weten de economen het ook: Nederland stevent af op een recessie. Dat u dat al van mijlenver zag aankomen blijkt uit de maandelijkse meting van het consumentenvertrouwen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meet een somberte onder de Nederlanders die we zelfs in de...

De inflatie in Nederland is in mei gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De daling van de inflatie kwam vooral doordat de prijsstijging van energie zoals elektriciteit, gas en stadsverwarming, minder groot was.

Automobilisten voelen pijn aan de pomp: zelfs na de accijnsverlaging staan de prijzen weer op records. Iedere tankbeurt is een rib uit het lijf. Ondertussen profiteert de staatskas: de fiscus hengelt btw over toptarieven binnen. En oliebedrijven als Shell boeken miljardenwinst, speculanten die gokke...

De adviesprijs voor een liter benzine is naar recordhoogte gestegen. Energie-econoom Hans van Cleef van ABN Amro vertelt dat de prijs waarschijnlijk nog verder zal stijgen.

Er werd al voor gewaarschuwd, maar de benzineprijs is inderdaad terug op het recordniveau uit maart. Voor een liter euro95 is de adviesprijs nu €2,504.