Pijn aan pomp ook gat in de markt: auto naar LPG of brommer naar elektrisch | Ondernemen | Telegraaf.nl

2022-08-19 21:38:11 By : Mr. Potter Li

Het beste van De Telegraaf

Amsterdam - Ondanks de recente accijnsverlaging op brandstof is het nog steeds slikken bij de pomp. Automobilisten en andere gemotoriseerde weggebruikers zijn minstens 50 cent meer kwijt per liter dan voor de oorlog in Oekraïne. Deze crisis zorgt bij niemand voor een jubelstemming, maar bij sommige ondernemers wel voor drukke tijden.

Vliegen wordt vanaf komende winter fors duurder door de hogere brandstofprijzen en de veranderde dollarkoers. Dat blijkt uit een rondgang door de branche. Binnen Europa gaat het al snel om vele tientjes, daarbuiten kan een tripje zomaar honderden euro’s duurder zijn.

Nederland zal wel aan voldoende energie kunnen komen deze winter, maar het wordt wel duur. Dat zegt topman Peter Berdowski van maritiem dienstverlener Boskalis, dat flink profiteert van de hoge energieprijzen, tegen De Telegraaf. De ceo maakt zich ondertussen zorgen over het verslechterende invester...

Stijgende energieprijzen zetten de industrie steeds verder onder druk. Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland merken de zorgen en geven aan dat bedrijven in de knel komen.

Een beetje opluchting aan de pomp. De adviesprijs voor een liter benzine daalt deze week een beetje naar €2,198. De prijs komt daarmee voor het eerst sinds februari weer onder de €2,20.

Ons land is binnen Europa koploper met de hoogte van de gasprijs. Zo betalen we volgens maandelijks onderzoek van Energievergelijk.nl. veel meer dan onder meer onze burenlanden Duitsland en België. Hoe kan er zo’n groot verschil zijn met de rest van Europa?

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) schiet regionale netbeheerders te hulp die kampen met drastisch gestegen inkoopprijzen voor stroom. In de tarieven voor komend jaar krijgen zij, anders dan normaal, versneld een voorschot voor de hoge kosten in de ruimte van de tarieven.

OOQE Pro X9 Bluetooth Oordopjes

FlinQ Slimme Mobiele Airco - 15.000 BTU

OOQE Pro X9 Bluetooth Oordopjes

FlinQ Slimme Mobiele Airco - 15.000 BTU