Ook Britten voelen pijn aan pomp: benzineprijs loopt op naar record | Financieel | Telegraaf.nl

2022-08-26 21:38:31 By : Ms. carlen shu

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De benzineprijs in het Verenigd Koninkrijk is gestegen naar een recordniveau door de oplopende olieprijzen. De gemiddelde prijs van een liter benzine bedraagt nu circa 178 pence, omgerekend 2,08 euro. Kenners denken dat de prijzen nog verder zullen stijgen.

Om een gemiddelde gezinsauto te vullen met benzine ben je nu 98 pond kwijt, aldus de Britse automobilistenclub RAC. Dat is omgerekend 115 euro. Daarmee is benzine in het Verenigd Koninkrijk nog wel goedkoper dan in Nederland. De Nederlandse adviesprijs voor een liter Euro95 bedraagt 2,49 euro, wat ook bijna een recordniveau is.

De gemiddelde prijs van een liter diesel in het Verenigd Koninkrijk bedraagt nu 185 pence, omgerekend 2,16 euro. In Nederland ligt de adviesprijs voor diesel op 2,18 euro. RAC denkt dat de brandstofprijzen verder zullen stijgen. Een liter benzine kan door het niveau van 180 pence gaan en diesel richting 190 pence, aldus RAC.

De hoge brandstofprijzen verergeren de inflatiecrisis voor Britse huishoudens, die ook al kampen met sterk stijgende energiekosten voor huizen en duurdere levensmiddelen.

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Een vrouw in New York (VS) staat in haar tuin te bellen als zij door een vos wordt aangevallen.

Het imago van Scheveningen heeft de afgelopen jaren een deuk opgelopen. Zo schijnt er straatintimidatie te zijn, is de pier verouderd en is het een stuk rustiger dan normaal in de zomer. Michelle Willemsen nam een kijkje op de boulevard.

Een vrouw is boodschappen aan het doen als haar kind uit de boodschappenkar wordt gestolen.

Donderdag is bekend geworden dat de Winnetou-boeken, boeken over fictieve indianen, uit de handel worden gehaald. Johan Derksen heeft hier geen goed woord voor over.

Het beteugelen van de torenhoge inflatie zal Amerikaanse bedrijven en gezinnen pijn doen. Maar als het niet lukt om de prijsstijgingen in te dammen zijn de gevolgen nog veel schadelijker. Dat is althans de mening van Jerome Powell, de baas van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve.

De almaar stijgende gas- en energieprijzen dwingen kunstmestbedrijven hun productie terug te draaien en dat is slecht nieuws voor onder meer de Britse pubs. Die dreigen verstoken te raken van CO2 en zonder dat kunnen zij geen biertje meer tappen.

Gas is in een week al meer dan een kwart duurder geworden. De afgelopen dagen steeg de prijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs stevig nadat Gazprom eind vorige week had aangekondigd dat gaspijplijn Nord Stream naar Duitsland weer dicht gaat. Ook langere problemen bij een Amerikaanse terminal...

Het Noorse Yara, een van ’s werelds grootste kunstmestproducenten, gaat zijn productie noodgedwongen verder terugschroeven als gevolg van de torenhoge gasprijzen in Europa.

De euro is steeds minder waard ten opzichte van de dollar. Nog maar een jaar geleden hoefde je slechts 0,83 euro te betalen voor een dollar. Nu is diezelfde dollar bijna 1 euro waard.

De waarde van de euro is naar een historisch dieptepunt gezakt. In twintig jaar tijd was de euro niet zo goedkoop. Dinsdagmiddag was €1 minder dan $1 waard en dat gaat de portemonnee van consumenten die al geplaagd worden door een extreme koopkrachtdaling, nog harder raken, verwachten economen. „De ...