Fisker Ocean, veelbelovende tweede poging - VROOM.be

2022-08-19 21:39:07 By : Mr. Gary Chang

Fisker onthult op het salon van Los Angeles de productieversie van zijn elektrische SUV Ocean, samen met de technische fiche en de prijzen. Die laatste twee ogen allebei bijzonder aantrekkelijk.

Fisker heeft goede en slechte tijden gekend, maar toch vooral slechte… Het eerste model van het merk werd een ongelooflijke flop. Vandaag keert de constructeur krachtig terug met een veelbelovende elektrische SUV: de Ocean. Dit tweede model is ondertussen al een paar maand geleden aangekondigd, maar vandaag wordt de productieversie onthuld, samen met zijn zeer interessante technische fiche.

De eerste vraag die steeds wordt gesteld wanneer een nieuwe elektrische auto op de markt komt is hoe ver hij geraakt. De basisversie Sport haalt naar schatting 250 mijl of zo’n 400 kilometer. Wie echter hoger in de uitrustingsniveaus, motoren en accupakketten gaat winkelen, kan met de Ocean tot 550 kilometer rijden. En de prestaties moeten niet onderdoen. De basisversie ontwikkelt 275 pk en sprint van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden. Maar de krachtigste variant Extreme komt aan liefst 550 pk en heeft maar 3,6 tellen nodig om de grens van de 100 km/u te halen. Al die cijfers moeten wel nog met de nodige omzichtigheid worden benaderd omdat ze nog niet zijn gehomologeerd.

Zoals elke elektrische auto tegenwoordig is de Ocean uitgerust met een fors centraal scherm van 17,1 duim. Dat is net iets groter dan dat van de Tesla Model S. Tijdens het rijden is het scherm verticaal opgesteld, maar de constructeur laat weten dat het kan worden gekanteld naar een horizontale positie wanneer de auto geparkeerd staat. Online updates, extreem complete rijhulpmiddelen en een interieur dat volledig is gemaakt in gerecycleerde materialen maken de Ocean af. De SUV kan daarnaast dienst doen als dikke batterij om een andere elektrische auto op te laden of om een woning van stroom te voorzien tijdens een elektriciteitspanne.

Verder heeft de Ocean nog een unieke functie. Met een speciale knop kan je alle ramen openen, inclusief de ruit van de koffer, en het grote panoramadak. Het merk noemt die functie “California Mode”. Die moet goed zijn voor “een openluchtervaring zoals in een cabriolet maar dan met het geruststellende karakter van een SUV-platform”. Tof.

De productiestart van de elektrische SUV is gepland op 17 november 2022 in Oostenrijk. Voorlopig wordt enkel gesproken over leveringen in de Noord-Amerikaanse markt, maar de in Europa gebouwde Ocean kan natuurlijk ook naar ons komen. In de VS krijgt hij een startprijs van 37.499 dollar exclusief belastingen, wat zeer competitief is. Uiteraard kan die prijs worden opgevoerd, want de krachtigste variant met vierwielaandrijving kost 68.999 dollar.

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische auto's zoekertjes nu hier:

Compact model, break of SUV, al deze auto’s kunnen uitpakken met ten minste een vijftigtal kilometer puur elektrische rijbereik en een CO2-uitstoot van minder 50 g/km!

Dat heeft Alfa-baas Jean-Philippe Imparato bevestigd. En ook BMW denkt aan een M1 voor het nieuwe millennium.

Bij de testritten met de GR86 liet Toyota ons ook een paar rondjes op het circuit van Monteblanco draaien aan het stuur van de afgeslankte versie van de Supra, die (eindelijk) met een handbak wordt geleverd.

Hij wordt eind deze maand officieel voorgesteld op het Salon van Chengdu (China).

Een elektrische ‘muscle car’, onmogelijk? Dodge wil het tegendeel bewijzen en dat bovendien met typisch Amerikaanse overdaad…

De BMW E3, die op dit moment nog te koop is aan ‘redelijke’ prijzen, is één van de meest pure modellen van het merk. Hij is sportief en ook vandaag nog aangenaam om mee te rijden, maar zijn prijs zou in de toekomst wel eens een hoge vlucht kunnen nemen.

Deze nieuwe coupé van het merk met de ster wordt de eerste die de naam CLE draagt bij Mercedes. Zijn rol? De coupé-silhouetten van zowel de C-Klasse als de E-Klasse vervangen.

De Chinese autobouwer beschikt over een zeldzaam aanbod: een deel-SUV waarop je je kan abonneren! Maar verdient deze plug-in hybride je aandacht?

Bij de testritten met de GR86 liet Toyota ons ook een paar rondjes op het circuit van Monteblanco draaien aan het stuur van de afgeslankte versie van de Supra, die (eindelijk) met een handbak wordt geleverd.

Moet je volgende bedrijfswagen elektrisch zijn en hou je van SUV’s? Dan zouden de BMW iX3 en de Volvo C40 Recharge wel eens deel kunnen uitmaken van je selectie. Maar welke kies je?

De Franse sportwagen ging onder het mes bij de ingenieurs. En hij is nu overtuigender dan ooit...

Als je aan het wachten was op een uniek model om een Porsche 911 te kopen en daarnaast ook een goed doel wil steunen, dan is deze Sally Special ongetwijfeld iets voor jou!

Hij wordt beschouwd als één van de 3 iconen van de autowereld, naast de Ferrari 250 GTO en de Alfa Romeo 8C 2900. De McLaren F1 is de overtreffende trap op alle vlakken en wordt bijna nooit te koop aangeboden. Dus als je de middelen hebt, is dit je kans!

Na de lounges aan zijn laadstations haalt Tesla nu een ander wapen boven om elektrische reizigers bezig te houden: het Super Pool!

Een iconisch model en een link met de verongelukte acteur uit de film ‘Fast & Furious’, dat moet veel geld opleveren…

Dagelijkse update van de meest interessante auto’s, reviews en nieuws…