Politie: Houd brandkranen in de gemeente Echt-Susteren vrij - De Limburger

2022-03-18 06:33:59 By : Ms. Novo Duan

Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief met het nieuws uit de gemeente Echt-Susteren

21-02-2021 om 09:31 door Redactie

Afbeelding: Facebook Operationeel Centrum Politie Limburg

Houd de brandkranen in de gemeente Echt-Susteren vrij. Die oproep doet de politie.

In veel straten en op veel pleinen binnen de gemeente Echt-Susteren liggen brandkranen. Deze zijn aangesloten op de drinkwatervoorziening. „Het is van groot belang geen voertuigen of objecten te parkeren of te plaatsen op een brandkraan. Daarnaast is het belangrijk dat brandkranen vrij gehouden worden van sneeuw en begroeiing. U kunt hier als buurtbewoner bij helpen”, schrijft het Operationeel Centrum Politie Limburg.

Over het belang van een goede bereikbaarheid van de brandkranen: „Iedere tankautospuit (lees: blusvoertuig) van de brandweer is voorzien van een watertank. Water is namelijk de meest gebruikte blusstof bij brand. Als de pomp van de tankautospuit op vol vermogen gebruikt wordt, is deze watertank al binnen enkele minuten leeg. Het is dan van groot belang dat de brandweer via een brandkraan water kan aanvoeren.”

Hoe herken je een brandkraan? „Een brandkraan is herkenbaar aan de rechthoekige of ovale putdeksel met hierop de tekst ‘brandkraan’ of ‘hydrant’. Soms staan er vlakbij de brandkranen wit/rode bordjes of heeft de gemeente een markering op het wegdek aangebracht.”

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.