Pentair Fairbanks Nijhuis levert bluspomp voor terminal in Singapore | Het laatste nieuws uit Winterswijk

2022-03-18 06:36:08 By : Mr. levi li

WINTERSWIJK - Pentair Fairbanks Nijhuis heeft onlangs een brandbluspomp van hoogwaardig, zeewaterbestendig, superduplex materiaal opgeleverd voor de uitbreiding van een LNG Terminal in Singapore. De pompen hebben elk een capaciteit van 1878 m3/uur en worden aangedreven door een 1860 kW (2500 PK) dieselmotor.

In opdracht van Samsung C&T (Zuid Korea) heeft het Winterswijkse bedrijf de opdracht gekregen om een brandbluspomp te leveren voor de derde fase van de uitbreiding van een LNG Terminal in Singapore. Deze uitbreiding bestaat uit een vierde opslagtank voor vloeibaar aardgas (LNG) en bijkomende hervergassingsinstallaties om de capaciteit van de terminal van de huidige 6 miljoen ton per jaar tot ongeveer 11 miljoen ton per jaar uit te breiden. Met een inhoud van 260.000 m3 is de nieuwe LNG-opslagtank de grootste ter wereld. Ter illustratie: in de tank kan een volledige lading van een Q-Max carrier - het grootste LNG-schip in de wereld – opgeslagen worden.

Global Sales Director Ron Sieben: "Het terrein is zo'n veertig hectare groot en daarmee behoort het tot één van de grootste LNG terminals in de wereld. Omdat de gassen licht ontvlambaar en hoog explosief zijn, worden er hoge eisen gesteld aan de brandblusvoorziening. Zo moesten we voldoen aan de zware emissie-eisen in Singapore, de NFPA-20 norm en moest het omgevingsgeluid van de installatie onder de 85 decibel blijven. Een klus met een aantal mooie uitdagingen dus."

Voor een eerdere fase van dit project leverde het bedrijf al vijf horizontale pompsets. Ron Sieben: "Het feit dat we al eerder samengewerkt hebben met Samsung C&T speelt zeker mee bij het verkrijgen van de opdracht. Daarnaast heeft de klant voor dit project specifiek voor ons gekozen vanwege het technisch ontwerp van de installatie, de producteigenschappen en de service en ondersteuning die wij bieden." Op jaarbasis levert Fairbanks Nijhuis pompen en pompinstallaties voor zo'n 200 tot 300 kleine en grote projecten. Dit project - dat een waarde van enkele miljoenen vertegenwoordigt - behoort tot één van de tien grotere projecten die het bedrijf op jaarbasis uitvoert.