Benzineprijs naar €2,42 - einde stijging nog niet in zicht

2022-03-18 06:38:00 By : Mr. wei jiang

Abonneer nú met korting

Kies nú voor een abonnement met korting

Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.

De brandstofprijzen zijn ook vandaag weer naar een nieuwe recordhoogte gestegen. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne is de gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA) voor een liter benzine opgelopen tot maar liefst €2,42. Dat blijkt uit informatie van consumentencollectief UnitedConsumers.

Gisteren bedroeg de gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA) voor een liter benzine Euro 95 (E10) €2,35, vandaag bedraagt die literprijs maar liefst €2,42. Daarmee heeft de benzineprijs een nieuw dieptepunt, maar prijstechnisch hoogtepunt bereikt. Ook de gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter diesel is naar astronomische hoogte gestegen. De GLA van een liter diesel bedraagt €2,14. Gisteren lag die prijs nog op €2,06. De GLA van een liter lpg bedraagt €1,27 en daarmee is ook deze brandstof enkele centen per liter in prijs gestegen.

Marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers, dat al meer dan twintig jaar de adviesprijzen van de oliemaatschappijen bijhoudt, vreest dat het eind nog niet in zicht is. Een liter benzine zou binnenkort zomaar meer dan €2,50 kunnen kosten. "Mijn verwachtingen waren eerder getemperd, maar dat komt nu wel dichtbij. Het zal mij niet verwonderen als die grens deze week wordt doorbroken. Dit soort stijgingen hebben we nog nooit gezien", zegt Van Selms tegen het ANP.

Begin 2021 bedroeg de gemiddelde landelijke adviesprijs van Euro 95 (E10) nog €1,68. Aan het eind van vorig jaar ging de literprijs al richting de €2,08. De voorspelling van UnitedConsumers dat de adviesprijs voor een liter benzine richting de €2,25 zou gaan, is inmiddels al lang en breed uitgekomen. Ook nu geldt gelukkig weer dat je de gemiddelde landelijke adviesprijs voor brandstof veelal alleen langs de snelwegen moet aftikken. Lokale tankstations geven vaak korting op de GLA.

Hoe kun je geld besparen in deze tijden van stijgende brandstofprijzen? Het start met goedkoop...

Tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken. De prijzen van benzine...

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Een paar jaar geleden zou dit een strijd tussen een Citroën en een Seat zijn geweest. Het is...

© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden